Consell escolar
El Consell escolar està integrat per:
El director o directora, que el presideix.
El/la cap d'estudis.
Un/a representant de l'ajuntament.
Cinc representants del professorat que s'elegeixen pel claustre.
Cinc representants dels pares, les mares o tutors/es legals , 4 elegits per ells/es i entre ells/es i 1 de l'AMIPA.
Un representant del personal d'administració i serveis.
El/la secretari/a del centre, amb veu i sense vot, que exerceix la secretaria del consell.
Composició de Consell escolar del CEIP Rodamilans:
El director: Joan Gual Bergas.
La cap d'estudis: Míriam Montes Guidux.
Els/les representants del professorat: Magdalena Jordà Gelabert, Antonia Real Horrach, Toninaina Santamaria Villalonga, Aina Cardell Martorell, Estela Tortella Soler.
Els/les representants dels pares i mares o tutors: Cati Covas Peñas, Pere Pau Carbonell Jordà, Catalina Maria Ramis Font, Roberto Justo López, Maria Tugores Garcia (AMIPA)
El representant de l'ajuntament: Tomeu Mulet Florit.
La secretària: Miquela Tugores Pons.
1 desembre 2021
Renovació del Consell Escolar
Les persones del consell escolar són elegides per un període de quatre anys i es renoven per meitats cada dos anys.
Les eleccions per a la constitució o renovació de membres del consell escolar, les convoca el director o directora del centre públic, amb quinze dies d'antelació, dintre del període que fixa la Conselleria d’educació i universitat.
Les vacants del consell escolar s'han d'ocupar pel procediment establert a les normes d'organització i funcionament del centre; si aquestes no ho preveuen, les ha d'ocupar la següent candidatura més votada en les darreres eleccions. Si no hi ha més candidats o candidates per cobrir-les, romanen sense cobrir fins a la propera renovació del consell escolar.
La condició de membre del consell escolar es perd quan es deixa el càrrec que comporta ser-ne membre, quan es deixa de complir algun dels requisits per ser elegible o quan l'òrgan que l'ha designat en revoca la designació.
Competències del Consell Escolar
1. Formular propostes a l'equip directiu sobre la programació anual del centre i aprovar el projecte educatiu i les seves modificacions, sens perjudici de les competències del claustre en relació amb la planificació i l'organització docent.
2. Elaborar informes, a petició de l'administració competent, sobre el funcionament del centre i sobre aquells altres aspectes relacionats amb la seva activitat.
3. Participar en el procés d'admissió d'alumnes i vetllar perquè es realitzi segons marca la llei.
5. Conèixer la resolució de conflictes disciplinaris i la imposició de sancions i vetllar perquè s'atenguin a la llei vigent.
6. Aprovar el projecte de pressupost del centre i el rendiment de comptes.
7. Promoure la conservació i renovació de les instal·lacions i equip escolar i aprovar l'obtenció de recursos complementaris.
8. Proposar les directrius per a la col·laboració, amb finalitats educatives i culturals, amb altres centres, entitats i organismes.
9. Analitzar i valorar el funcionament general del centre, l'evolució del rendiment escolar i els resultats de l'avaluació del centre.
10. Participar en la selecció del director del centre en els termes que estableix aquesta Llei.
11. Proposar mesures i iniciatives que afavoreixin la convivència en el centre la igualtat entre homes i dones i la resolució pacífica de conflictes en tots els àmbits de la vida personal, familiar i social.
12. Els consells escolars de centre podran establir convenis de col·laboració amb associacions culturals o entitats sense ànim de lucre per al desplegament d'activitats extraescolars i complementàries, en virtut d'allò que disposin les Administracions educatives.
13. Qualsevol altra que li sigui atorgada per l'administració educativa.